Loading...
tr usd
USD
0.08%
Amerikan Doları
32,50 TRY
tr euro
EURO
-0.12%
Euro
34,69 TRY
tr chf
CHF
0.28%
İsviçre Frangı
35,72 TRY
tr cny
CNY
0.12%
Çin Yuanı
4,50 TRY
tr gbp
GBP
-1.04%
İngiliz Sterlini
40,29 TRY
bist-100
BIST
1.77%
Bist 100
9.693,46 TRY
gau
GR. ALTIN
0.5%
Gram Altın
2.496,86 TRY
btc
BTC
0.37%
Bitcoin
64.052,88 USDT
eth
ETH
0.09%
Ethereum
3.059,27 USDT
bch
BCH
0.35%
Bitcoin Cash
478,24 USDT
xrp
XRP
1.71%
Ripple
0,51 USDT
ltc
LTC
1.59%
Litecoin
82,14 USDT
bnb
BNB
0.96%
Binance Coin
559,31 USDT
sol
SOL
1.09%
Solana
144,06 USDT
avax
AVAX
3.02%
Avalanche
35,71 USDT

Evde Paketleme İş İlanı Dolandırıcılığına Dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev ekonomisine katkıda bulunmak yada ek gelir sağlamak için günümüzde birçok ev hanımı ve öğrenci evde yapabileceği ek işler aramaktadır. Evde yapabilecekleri işleri bulmanın en kolay yolunu da internetteki ilanlara başvurmak, forum sitelerine bilgilerini bırakmak, sosyal medyadaki sayfalara bakmak ve buralarda verilen numaralara whatsapp üzerinden ulaşmak olarak görürler.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki arama motorlarında “evde paketleme işi” , “evde ek iş” , “oturduğun yerden para kazan” vs. olarak aratma yaptığınızda içerisinde bir takım bilgiler verilen sitelerin tamamı ya dolandırıcılık amaçlı ya da siteye girmenizi sağlayarak sizin üzerinizden para kazanma amacı güden kişiler tarafından oluşturulmuştur. (Web sitelerinde birçok reklam olur ve siteler gelirlerini bu reklamlar sayesinde elde ederler) Bu iki amacı sizlere ayrıntılı anlatmaya çalışacağım.

Site trafiğini arttırmaya yönelik olanlar;

Ne demek istediğimi anlamak için bizzat kontrol sağlayabilirsiniz. Arama motorlarına (Google, Yandex, Bing vs.) evde paketleme işi, evde ek iş, part time iş, ek iş fırsatları yazın ve çıkan sayfalara tıklayın, içeriğinde evde ne tür paketleme işi yapabileceğiniz, aylık kaç para kazanabileceğiniz gibi içi boş bilgiler vardır. Fakat içeriklerde bu işi nereden bulabileceğinizden bahsedilmez. En fazla “iş için buraya yorum bırakın iş veren sizi görüp irtibat kuracak” ya da İŞKUR‘dan ev hanımlarına evde iş” diye sahte bilgiler verilir. Bu şahısları yine de iyi niyetli dolandırıcılar olarak adlandırabiliriz çünkü tek amaçları sitelerinin trafiği arttırmaktır. Sizden herhangi bir para talep etmezler.

Dolandırıcılık amaçlı olanlar;

Bunlar genelde sitelere verdikleri ilanlar ya da sosyal medyada oluşturdukları sayfalar ile sizleri dolandırırlar. Yöntemleri çok basit, fakat insanın işe ihtiyacı olunca ve dolandırıcı da sahte birkaç bilgi, belge, görüntü ile size dönüş sağlayınca pek fazla sorgulama ihtiyacı hissetmiyorsunuz.

Yöntem 1

İlan sitelerine evde ek iş başlığı altında verirler. İlan içeriğinde sizden kapora adı altında herhangi bir ücret talep etmediklerini belirtirler. Ücret talepleri yoksa hemen gerçek olduğuna inanmayın.

İrtibata geçtiğiniz şahıs sizden kimliğinizin ekran görüntüsünü talep eder. Neden talep ettiğini de “İnsan Kaynakları birimine teslim etmek için” diye belirtmeyi ihmal etmez. Vaatleri arasında ödemenizi ister haftalık isterseniz aylık alabileceğiniz yine isteğe bağlı SSK’lı olabileceğinizden bahsedilir. Öncelikle SSK’lı olmak ya da bir firmada işe başlamak için kimlik ekran görüntüsü yeterli değildir.

Gerçek bir iş için gerekli belgeler; kimlik fotokopisi, sağlık raporu, diplomanızın aslı ya da e-devlet/noter onaylı örneği, erkekler için askerlik durumunu gösterir belge, sabıka kaydı, ikamet kaydı vs. vs.

Peki bu kişi bizim kimliğimizi ne yapacak, bizden para talep etmedi, aksine bize iş, sigorta teklif etti neden güvenmeyelim?

Günümüzde kimlik görüntüsü ile adınıza sahte telefon hattı, banka hesap açılışı, kredi başvurusu, kredi kartı başvurusu, hatta adınıza paravan şirket bile kurulabilir.

Yöntem 2

İnstagram ve Facebook hesapları açan dolandırıcılar bir kaç ekran görüntüsü (ödeme dekontu, whatsapp teşekkür yazışmaları, paketlenecek ürünün görseli gibi) ile güven vererek sizleri tuzaklarına çekerler. Verdikleri whatsapp numarası üzerinden (muhtemelen faturasız ve sahte kimlik ile alınmış hat) iletişim kurabileceğiniz yönünde bilgi verirler.

Siz numaradan yazışmaya başladığınızda tarafınıza uzun bir yazı gönderilir. Yazı içeriğinde sözde paketlemesi yapılan ürünlerin içeriği, paketleme başına alacağınız ücretler vs. yazar ve birini seçerek dönüş yapmanız istenir. Dönüş yaptığınızda ise gönderdikleri hesaba sizden 250 TL göndermeniz talep edilir. Talep sebebi ise gayet makuldür. Gönderecekleri ürüne karşılık kapora. Parayı gönderdiğinizde onlara dekontu whatsapp üzerinden iletmenizi ardından paketleyeceğiniz ürünlerin kargoya verileceği belirtilir. Parayı gönderdiğinizde ise iş işten çoktan geçmiş olur. Şahıslara ara ki ulaşasın.

Arkadaşlar lütfen mantıklı olun. Biri ya da birileri size değeri 5.000-10.000 TL olan ürün gönderecek, sizi hiç tanımıyor ve karşılığında güven için sadece 250 TL istiyor!

Sonuca gelecek olursak, internet üzerinden evde paketleme işi bulma ihtimaliniz yoktur. Amaç işe ihtiyacı olanları dolandırarak haksız kazanç elde etmektir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Evde Paketleme İş İlanı Dolandırıcılığına Dikkat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir