Loading...
tr usd
USD
-0.15%
Amerikan Doları
32,44 TRY
tr euro
EURO
-0.66%
Euro
34,74 TRY
tr chf
CHF
-0.41%
İsviçre Frangı
35,51 TRY
tr cny
CNY
-0.18%
Çin Yuanı
4,48 TRY
tr gbp
GBP
-0.56%
İngiliz Sterlini
40,80 TRY
bist-100
BIST
2.05%
Bist 100
9.915,62 TRY
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
2.441,87 TRY
btc
BTC
-0.78%
Bitcoin
63.996,57 USDT
eth
ETH
-0.29%
Ethereum
3.146,85 USDT
bch
BCH
1.44%
Bitcoin Cash
485,02 USDT
xrp
XRP
0.4%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
5.08%
Litecoin
88,04 USDT
bnb
BNB
-1.96%
Binance Coin
601,17 USDT
sol
SOL
-1.83%
Solana
142,20 USDT
avax
AVAX
-1.83%
Avalanche
34,94 USDT

Instagram Hesabım Çalındı, Nasıl Geri Alabilirim?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye 38 milyonu aşkın Instagram kullanıcı sayısı ile dünyada 6. sırada yer alıyor.

Hal böyle olunca internet ortamında en çok aranan bilgilerin başında da ‘Şifresi Unutulan Instagram Hesabını Geri Alma, Instagram Hesabım Çalındı, Nasıl Geri Alabilirim, Çalınan Instagram Hesabını Geri Alma, Çalınan ve Kapatılan Instagram Hesabını Geri Alma’ gibi gibi sorular geliyor.

Bu yazımızda bunlara cevap vermeye çalışacağız.

Şifresi Unutulan Instagram Hesabını Geri Alma

Şifresi unutulan hesapların büyük çoğunluğunu geri almak mümkündür. Bunun için mobil ve masaüstünde farklı yöntemler vardır.

Instagram mobil uygulamasında “giriş yapmak için yardım al” butonu, Instagram masaüstünde ise “Şifremi unuttum” seçenekleri mevcuttur.

Mobilde “giriş yapmak için yardım al” butonuna tıkladığınızda karşınıza hesabımı bul ekranı çıkar. Buraya hesabınızın kullanıcı adını, hesabınızın bağlı olduğu e-mail adresini yada telefon numaranızı girebilirsiniz. Ek olarak hesabınızın facebook hesabınız ile bağlı olduğundan eminseniz “Facebook ile giriş yap” butonuna tıklayabilirsiniz.

Masaüstünde (tarayıcı) ise “Şifremi unuttum” butonuna tıkladığınızda karşınıza ‘Giriş Yaparken Sorun mu Yaşıyorsun?’ diye bir alan gelir ve buraya yine mobilde olduğu gibi hesabınızın kullanıcı adını, hesabınızın bağlı olduğu e-mail adresini yada telefon numaranızı girebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uyguladığınızda hesabınıza yeniden şifre tanımlayabilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

Instagram Hesabım Çalındı, Nasıl Geri Alabilirim?

Son zamanlarda Instagram mesaj kutunuza gelen, Instagram telif sorunu gibi içeriklerle hesabınızın kapatılacağını, Instagram hesap kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi gerektiren mesajlar alıyor olabilirsiniz. (İlgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz)

Gönderilen bu mesajlar hesabınızı ele geçirmeye yönelik olup gönderilen linke tıkladığınızda hesabınıza erişimi kaybedersiniz. Ayrıca erişimi kaybetmekle kalmaz dolandırıcı kişi sizin adınızı kullanarak arkadaşlarınızı dolandırmaya çalışır.

Hesabınızı çalan kişiler genellikle e-mail ve telefon numarası değişikliği yapmakta ardından Google Authenticator uygulamasını kullanarak hesabınız için iki faktörlü doğrulama özelliğini aktif hale getirmektedir. Eğer başınıza böyle bir şey gelmesini istemiyorsanız, dolandırıcılardan önce davranıp Google Authenticator uygulamasını kullanarak hesabınız için iki faktörlü doğrulama özelliğini aktif hale getirin.

Çalınan Instagram Hesabını Geri Alma

Instagram hesabınız çalındıysa, hesabınıza bağlı olan e-posta adresi ve telefon numarası çoğu zaman hesap çalınır çalınmaz değiştirilir. Bu durumda Instagram tarafından e-posta adresiniz değiştirildi şeklinde bir e-posta alırsınız. Eğer e-postayı görüp içerisinde yer alan “bu değişikliği ben yapmadım” butonuna tıklarsanız hesabınızı kurtarabilir ve şifrenizi değiştirerek bu durumdan kurtulabilirsiniz. Ancak dolandırıcılar artık şifreyi değiştirip, sizin kullandığınız cihazdan çıkış yapmakta ve 2FA (iki faktörlü doğrulama) özelliğini kullanarak “bu değişikliği ben yapmadım” özelliğini devre dışı bırakmaktadır.

Bu durumda bile hala hesabınızı kurtarma ihtimaliniz vardır. Bunun için;

Instagram mobil uygulamasında “giriş yapmak için yardım al” butonuna tıklamalı, ardından hesabınızın kullanıcı adını, hesabınızın bağlı olduğu e-mail adresini yada telefon numaranızı girerek devam etmelisiniz. Bu durum işe yaramaz ise “support@instagram.com” e-mail adresine, hesabınızın çalınmadan önce kayıtlı olduğu e-mail adresinizden, durumu belirten bir e-posta göndermelisiniz. Bu e-postanın içerisinde kullanıcı adınız, profile önceden bağlı olan telefon numarası ve e-mail adresinizi ekleyerek çalındığını belirtmelisiniz. Ayrıca bir kağıda Instagram kullanıcı adınızı yazmalı ve bu kağıdı iki elinizle tutarak yüzünüzün net göründüğü fotoğrafı e-postaya eklemelisiniz. (Bir nevi bankacılık ve kripto işlemleri için verilen Selfie ‘li dilekçe)

Çalınan ve Kapatılan Instagram Hesabını Geri Alma

Instagram hesabınızın çalınmasından sonra takipçilerinizin hesabı şikayet etmesi sebebiyle Instagram tarafından hesabınız kapatılabilir. Bu durumda Instagram ekibine bir form göndermelisiniz.

Formu doğru olarak doldurup gönderdiğinizde gerekli yardımı Instagram ekibinden alabilirsiniz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Instagram Hesabım Çalındı, Nasıl Geri Alabilirim?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir