Loading...
tr usd
USD
-0.05%
Amerikan Doları
32,52 TRY
tr euro
EURO
0.28%
Euro
34,93 TRY
tr chf
CHF
0.07%
İsviçre Frangı
35,61 TRY
tr cny
CNY
0.05%
Çin Yuanı
4,50 TRY
tr gbp
GBP
0.31%
İngiliz Sterlini
40,79 TRY
bist-100
BIST
0.8%
Bist 100
9.722,09 TRY
gau
GR. ALTIN
0.11%
Gram Altın
2.425,93 TRY
btc
BTC
0.38%
Bitcoin
64.535,21 USDT
eth
ETH
0.76%
Ethereum
3.164,48 USDT
bch
BCH
0.63%
Bitcoin Cash
482,42 USDT
xrp
XRP
0.37%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.31%
Litecoin
83,48 USDT
bnb
BNB
-0.3%
Binance Coin
606,98 USDT
sol
SOL
0.57%
Solana
148,62 USDT
avax
AVAX
0.53%
Avalanche
36,56 USDT

E-Postalardaki Oltalama Nasıl Tespit Edilir? 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oltalama saldırıları uzun yıllardır kullanıcıların kişisel bilgilerini ortaya çıkarmak için kullanılan bir dolandırıcılık yöntemidir.

Bir örnekle Oltalama Saldırısı‘ nı anlatmak gerekirse;

Çalıştığınız şirketin İnsan Kaynakları departmanından, yani güvenilir görünen bir kaynaktan, e-posta alıyorsunuz. ‘İzin kurallarını değiştirdik’ yazıyor diyelim ve detaylarını öğrenmeniz için e-postadaki bağlantıya tıklamanız isteniyor.

Merak ettiğiniz için tıklıyorsunuz ve size şirket hesabına (özellikle bir bankada çalışıyorsanız bankadaki internet bankacılığı şifreniz isteniyor) girmeniz için bilgileriniz soruluyor (mantıklı değil mi?). Boş kutucukları doldurup giriş (enter) tuşuna bastığınız zaman hiçbir şey olmuyor. Tebrikler Oltalandınız!

Yukarıda bahsi geçen yöntem dolandırıcılar/siber korsanlar için oldukça olağan bir yöntem olup ilk başta masum gibi görünebilse de, oltalama e-postaları büyük bir tehdit içeriyor.

Bu sebeple doğrulanmış bir e-posta banner oluşturucusu kullanmak, e-postaların güvenlik açığı ve diğer tehditlerden arınmış olduğunu anlamak için önem taşıyor. Fakat sadece bu adım yeterli değil. Aynı zamanda e-postalara eklenen fotoğraflara da dikkat edilmelidir.

Peki siber korsanlar bilgilerinize erişim sağlayamadan e-postanızdaki oltalama saldırısını tespit edebilir misiniz?

  • Bir e-postada oltalama içerikleri olup olmadığını onu açmadan anlayamazsınız. E-postanın kendisini okumak zararlı değildir. E-postayı açıp okumaktan çekinmeyin.
  • Güvenliğiniz için ilk yapmanız gereken otomatik görüntüleme opsiyonunu devre dışı bırakmak olmalıdır. Gmail veya Outlook gibi modern e-posta hizmetleri sizin için otomatik olarak oltalama içeriklerini temizliyor.
  • Oltalama görüntülerini kontrol etmek için yapılacak en iyi yöntem ilk olarak e-postanın içeriğine dikkat ederek görüntüye incelemek. Bunu yaparken sakın üzerine tıklamayın! E-postanın yüzde 100 güvenilir olduğunu düşünüyor olsanız bile en iyisi tıklamamak olacaktır. Sadece imlecinizi fotoğrafın üzerinde dolaştırın ve içine eklenmiş bir bağlantı olup olmadığını görün. Oltalama e-postaları genelde resmi web sayfalarına benzeyen bağlantılar içerir.
  • Sakın ola her gördüğünüz mesaj ve görüntüye kanmayın ve kolayca bağlantılara veya görüntülere tıklamayın. Bu sayede, oltalama saldırısına maruz kalma olasılığınız oldukça düşük olacaktır.
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
E-Postalardaki Oltalama Nasıl Tespit Edilir? 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir