Loading...
tr usd
USD
-0.09%
Amerikan Doları
32,51 TRY
tr euro
EURO
0.24%
Euro
34,91 TRY
tr chf
CHF
0.12%
İsviçre Frangı
35,61 TRY
tr cny
CNY
-0.14%
Çin Yuanı
4,49 TRY
tr gbp
GBP
0.25%
İngiliz Sterlini
40,68 TRY
bist-100
BIST
-0.2%
Bist 100
9.702,90 TRY
gau
GR. ALTIN
0.93%
Gram Altın
2.445,75 TRY
btc
BTC
-1.41%
Bitcoin
63.386,02 USDT
eth
ETH
-0.67%
Ethereum
3.119,60 USDT
bch
BCH
-1.55%
Bitcoin Cash
471,99 USDT
xrp
XRP
-1.6%
Ripple
0,52 USDT
ltc
LTC
-0.65%
Litecoin
82,69 USDT
bnb
BNB
-0.04%
Binance Coin
608,57 USDT
sol
SOL
-1.94%
Solana
144,91 USDT
avax
AVAX
-3.19%
Avalanche
35,21 USDT

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternetten para kazanma yöntemleri arasında şunlar bulunabilir:

  • Blog veya YouTube kanalı oluşturmak: Kendinize özel bir blog veya YouTube kanalı oluşturarak reklam gelirleri, sponsorlu içerikler veya ürün satışları gibi farklı yollarla para kazanabilirsiniz.
  • Online pazarlama veya satış: E-ticaret siteleri, Amazon veya eBay gibi platformlar üzerinden ürünler satarak para kazanabilirsiniz.
  • Anket doldurmak: Anket şirketleri size online olarak anket doldurma fırsatı sunabilir.
  • Tasarım veya programlama: Tasarım veya programlama becerilerinizi kullanarak freelance işler bulabilirsiniz.
  • Online eğitim: Kendinize özgü bir eğitim konusu seçerek online ders vermek ve para kazanabilirsiniz.
  • Affiliate marketing: Başka bir şirketin ürünlerini tanıtmak ve satış yapmak için affilate marketing yapabilirsiniz.

Bu yöntemlerin her biri farklı miktarlarda para kazanma imkanı sunabilir ve bu yöntemlere başlamadan önce araştırma yapmanız ve size uygun olan yöntemi seçmeniz önerilir.

Yukarıda yazdıklarımız arama motorlarına “İnternetten Para Kazanma Yöntemleri” yazdığınızda karşınıza çıkacak genel geçer bilgilerdir.

Öncelikle İnternetten Para Kazanma bu kadar kolay değildir.

Birçok sitede kolaymış gibi yazılan fakat öyle olmayan yukarıdaki yöntemleri tek tek açıklayalım.

Blog veya YouTube Kanalı Oluşturmak

Bir blog sitesini YouTube‘ dan izleyeceğiniz videolar ile kolaylıkla yapabilirsiniz. İstediğiniz özelliklere göre maliyeti minimum 300-1000 TL arasında olacaktır. Örneğin bizim fraudcu.com sitesini kurmamız 2020 yılında ortalama 1200 TL‘ye mâl oldu. Sonrasında zaman geçip tecrübe edindikçe siteyi düzenlememiz (ücretli tema, güvenlik, alan adı, altyapı vs.) ortalama 10.000 TL tuttu.

Peki şuan para kazanıyor muyuz derseniz, aylık ortalama 300-500 TL reklam gelirimiz mevcuttur. Neden devam ediyorsunuz diye soruyorsanız, sitemize ve içeriklerimize güveniyoruz. İlerleyen dönemlerde hem sizleri bilgilendirmeye devam edeceğimizden hem de daha iyi gelir elde edeceğimizden eminiz.

Burada anlatmak istediğimiz bir blog sitesi kurdunuz 40-50 içerik ürettiniz hemen muhteşem paralar kazanacaksınız demek değildir. Adsense reklamlarından gelir kazanmak için Google Adsense sistemine kabul edilmeniz bile aylar yıllar sürebiliyor.

Keza YouTube Kanalı oluşturup içerik üretmek 1000 abone ve 4.000 saat izlenme elde etmekte kolay bir iş değil. Neticede siz bir TV kanalı, spor programı, dizi vs. için YouTube Kanalı kanalı kurmuyorsunuz. Bireysel bir kanal kuruyorsunuz. İçeriklerinizdeki müziklerden, görüntülerden telif yeme ihtimalinizde çok yüksek olacaktır.

Blog ve YouTube Kanalı kurmayı hem biz hem de siz bundan 10 yıl önce akıl etseydik şuan farklı şeyler konuşuyor olabilirdik :)

Online Pazarlama veya Satış

Bu işlerde ise önce vergi mükellefi olmanız ve bir muhasebeci tutmanız gerekecek. En iyi ihtimal ilk 6 ay para kazanamayacak aksine muhasebecinize ödeme yapmak zorunda kalacaksınız. Ayrıca Online Pazarlama veya Satış yapmadan önce ne satacağınızı iyi araştırmanız gerekir. Niş bir ürün seçmelisiniz ki sizden alıveriş yapılsın. Halihazırda aynı ürünü yüzlerce binlerce satmış bir mağaza varken kimse sizden ürün almaz.

Son olarak bu işlerde müşteriyle muhatap olmak zorunda kalacaksınız. Ürün geç geldi, beklediğim gibi değildi, defoluydu vs. vs. Mağaza puanınızı bile düşürebilecek bir durumdur bu.

Komisyonu, sürekli değişen kargo ücreti de cabası.

Özellikle YouTube reklamlarında gördüğünüz Online Pazarlama veya Satış videolarına itibar etmeyin. Amaç sizi sitelerine üye yapıp saçma sapan bir kitap, katalog vs. satmaktır.

Anket Doldurmak

Kendisi en hikaye İnternetten Para Kazanma Yöntemi olup uzun uzun yazmak yerine aşağıdaki linkten daha önce detaylı yazdığımız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Anket Doldurarak Para Kazanma Mümkün Mü?

Tasarım veya Programlama – Online Eğitim

Bu işleri yapabileceğiniz Türk ve yabancı siteler mevcuttur. Türk sitelerinde çok az para kazanabilir yabancı sitelerde ise işi verenler muhtemelen İngilizce konuşamadığınız için sizi tercih etmez.

Affiliate Marketing

Eskiden Avon ile üniversite öğrencilerinin yaptığı bir işti. Biz yıllardır yapanı ya da para kazananı görmedik. Tabi influencer değilseniz.

Sonuç itibariyle her iş zor olup imkansız değildir. Enine boyuna düşünüp yapıp yapmamak size kalmış.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir