Anarko-kapitalizm, geleneksel devlet yapılarının olmadığı ve piyasanın tamamen serbest bırakıldığı bir toplumsal düzeni savunan bir politik felsefe ve ekonomik sistemdir. Bu sistem, bireylerin özel mülkiyet haklarına ve serbest piyasaya dayanırken, devletin müdahalesini tamamen reddeder.
Anarko-kapitalistler, devletin varlığını reddeder ve onun yerine piyasaların ve bireylerin kendi aralarında serbestçe işbirliği yaparak toplumun ihtiyaçlarını karşılayacağını savunurlar. Bu sistemde, tüm hizmetler ve mallar özel mülkiyet altında olabilir ve rekabetçi piyasa koşullarında işlem görür. Devletin işlevleri, bireylerin kendi güvenliklerini, adalet sistemini ve diğer hizmetleri sağlamak için serbest piyasada rekabetçi şirketler ve kuruluşlar aracılığıyla yapılmasını öngörür.
Anarko-kapitalizm, özgürlük ve bireysel haklara büyük önem verir. Ancak eleştiriler, bu sistemde güçlü olanların zayıfları ezme riski taşıdığı ve sosyal eşitsizliklerin artabileceği yönündedir. Ayrıca, bazıları devletin bir tür düzenleyici olarak bazı durumlarda gerekliliğine inanırken, anarko-kapitalistler bu tür müdahalelerin genellikle piyasayı bozduğunu düşünürler.