Loading...
tr usd
USD
0.19%
Amerikan Doları
32,48 TRY
tr euro
EURO
0.08%
Euro
34,83 TRY
tr chf
CHF
0.12%
İsviçre Frangı
35,72 TRY
tr cny
CNY
-0.03%
Çin Yuanı
4,48 TRY
tr gbp
GBP
-0.03%
İngiliz Sterlini
40,96 TRY
bist-100
BIST
1.69%
Bist 100
10.082,77 TRY
gau
GR. ALTIN
0.14%
Gram Altın
2.438,59 TRY
btc
BTC
-0.14%
Bitcoin
63.030,35 USDT
eth
ETH
-2.7%
Ethereum
3.175,26 USDT
bch
BCH
-2.6%
Bitcoin Cash
458,30 USDT
xrp
XRP
0.49%
Ripple
0,51 USDT
ltc
LTC
-1.99%
Litecoin
82,32 USDT
bnb
BNB
-1.66%
Binance Coin
590,25 USDT
sol
SOL
-2.46%
Solana
134,60 USDT
avax
AVAX
0.86%
Avalanche
34,24 USDT

Alman Markası Gazi Kimin? Ne Zaman Kuruldu? Faaliyet Alanı Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’da yaşayan Türklere 50 yıldan beri Gazi markasıyla beyaz peynir satan Alman Eduardo Garcia bu sayede çok zengin oldu.

Almanya’da yaşayan Türklerin beyaz peynire düşkünlüğünü 50 yıl önce fark ederek Stuttgart kentinde üretime başlayan Dr. Eduardo Garcia’nın kendisinden çok, Gazi markasıyla ürettiği peynirler tanınıyor.
İspanyol bir baba ve Alman bir annenin oğlu olan 75 yaşındaki Garcia gerçek bir Türkiye ve Türk hayranı. Avrupa’nın en büyük beyaz peynir üreticilerinden biri olan Eduardo Garcia’nın Gazi markası altında piyasa verdiği ürünler arasında kaşar peyniri, keçi peyniri, yoğurt, kaymak ve ayran da bulunuyor.
Garcia’nın Türkler’e ve Türkiye’ye olan ilgisi aslında 65 yıl öncesine, ilkokula başladığı güne dayanıyor. Okulun ilk günü öğrencilerin isimlerini okuyan öğretmen sıra küçük Eduardo’ya gelince şöyle bir bakıyor ve ”Sen yabancı mısın” diye soruyor. Bu soru Garcia’nın bugün bile kulaklarında çınlıyor. Almanya’da doğup büyüyen, Alman vatandaşı olan ve dış görünümü de Alman’dan farklı olmayan o küçük çocuk yabancının ne demek olduğunu yıllar sonra çok iyi anlayacaktı.

Hayatını değiştiren soru

Kendisinden söz etmekten hiç hoşlanmayan Eduardo Garcia, üniversite eğitimi sırasında, çok sayıda Türk ile tanışıyor ve onlarla iyi arkadaşlıklar kuruyor, 1969’da da İstanbul’a giderek Türkiye’yle tanışıyor. Ticarete atılmayı o yıllarda kafasına koyan Garcia’nın görüştüğü işadamlarının genellikle Yahudi kökenli olduğu dikkatini çekiyor. Çeşitli dinlere mensup insanların hiçbir ayrım olmaksızın birarada yaşadığı görüyor.
Okulu bitirdikten sonra Arap ülkeleriyle ticarete başlayan Garcia, çikolatadan sığır sosisine kadar çeşitli gıda ürünleri ihraç ediyor. Bu arada Almanya’ya işçi göçüyle sayıları sürekli artan Türklerin yemek konusunda karşılaştıkları zorluğu gören Garcia, “Türkiye’den gelen birkaç çeşit konserveyle beslenmek zorunda kalmaları beni çok düşündürdü. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceği olan beyaz peynirin bulunmayışı büyük bir sorundu. Türk arkadaşlarım da önerisiyle Almanya’da beyaz peynir üretmeye karar verdim. Ne kadar doğru karar verdiğimi zaman gösterdi” diyor.

İşçileri beğenmezse…

Garcia, firmasında çalışan 100’e yakın Türk’e ayrı bir önem veriyor. “Yeni bir peynir çıkaracağım zaman önce onlara tattırıyorum. Eğer beğenmezlerse piyasaya vermiyorum. Avrupa’da Türk damak tadı testi yapılarak piyasa verilen tek beyaz peynir Gazi markası taşıyor” diyen Garcia, “Biz çeşitli ulusların dostluk içinde çalıştığı bir firmayız. Hep böyle bir ortamda çalışmayı arzu ettim. En çok da bunun gerçekleştiğine seviniyorum” diye konuşuyor.
Türk beyaz peyniri Almanlar’a da sevdirmeyi amaç edindiğini söyleyen Garcia, “Gazi” marka beyaz peynirin yakında ülkenin en büyük marketler zincirinde de satılacağını gururla söylüyor. Avrupa Birliği ülkelerinin dışında Meksika ve Arjantin’e de beyaz peynir ihraç eden Garcia, peynir kutularının üzerindeki cami ve Türk bayrağıyla Türkiye’yi de tanıtmış oluyor. Entellektüel Almanlar’ın Türk bakkallarından alışveriş yaptığını söyleyen Garcia, “Orada süpermarketlerin soğukluğu değil, insanla yüz yüze gelmenin sıcaklığı var. Ayrıca Türk bakkallar, sabahın köründe kalkıp hale gidiyor ve malın en iyisini seçiyor. Ben de alışverişimi Türk bakkallarından yapıyorum” diye ekliyor.

1
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alman Markası Gazi Kimin? Ne Zaman Kuruldu? Faaliyet Alanı Nedir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir