Loading...
tr usd
USD
0.25%
Amerikan Doları
32,52 TRY
tr euro
EURO
0.5%
Euro
34,91 TRY
tr chf
CHF
0.45%
İsviçre Frangı
35,66 TRY
tr cny
CNY
0.22%
Çin Yuanı
4,49 TRY
tr gbp
GBP
0.51%
İngiliz Sterlini
40,82 TRY
bist-100
BIST
0%
Bist 100
9.915,62 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.16%
Gram Altın
2.434,83 TRY
btc
BTC
-1.08%
Bitcoin
62.438,05 USDT
eth
ETH
-2.23%
Ethereum
3.190,78 USDT
bch
BCH
-1.78%
Bitcoin Cash
462,18 USDT
xrp
XRP
-0.78%
Ripple
0,51 USDT
ltc
LTC
-0.63%
Litecoin
83,46 USDT
bnb
BNB
-1.36%
Binance Coin
592,08 USDT
sol
SOL
-1.45%
Solana
135,99 USDT
avax
AVAX
-1.15%
Avalanche
33,56 USDT

Bölgesel Zayıflama Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgesel zayıflama, vücuttaki belirli bir bölgenin yağ kaybını hedefleyen bir kavramdır. Ancak, genellikle bilimsel olarak kanıtlanmamış veya etkili olmadığı düşünülen bir kavramdır. Genel olarak, kilo vermek vücut genelinde gerçekleşir ve belirli bir bölgedeki yağların hedeflenmesi zor olabilir. Düzenli egzersiz ve dengeli beslenme genel vücut yağını azaltmada daha etkili olabilir.

İnsanların zayıflama istekleri, fazla kilolarından kurtulma, daha sağlıklı olma, fit görünme, beğenilme isteği ve vücuduyla daha barışık bir görünüm kazanma gibi sebeplerden gelir. Ayrıca bazı insanların normal kilolarında kalıp belli hatlarının daha belirgin, toplu ve güzel görünmesini sağlayan bölgesel zayıflama yöntemleri ise son dönemlerde sık araştırılan konular arasına girmektedir.

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Soğuk Lipoliz Yöntemi:

Bölgesel zayıflama yöntemleri içerisinde yer alan soğuk lipoliz yöntemi göbek çevresi, bel kısımları, alt karın, sırt, basen, bacak gibi bölgelerde oluşan yağların alınmasını sağlayan bir tekniktir. Aynı zamanda soğuk lipoliz, yağ kütlesine uygulanan soğuk hava akımıdır. Bununla birlikte soğuk havaya maruz kalan yağ dokusunun yapısı bozulduğundan parçalanma yaşar. Üstelik işlem sırasında uygulanan bölgeye herhangi bir zarar vermez. Aynı zamanda tek seanslık bir uygulamadır ve kişi işlem sonrasında günlük yaşamına devam edebilmektedir

Liposuction Yöntemi:

Bölgesel zayıflama yöntemleri listemizde yer alan lipsuction yöntemi, vücut şeklini istenilen şekilde düzelten bir ameliyattır. Yağ kütlesinin bir şırınga yardımıyla alınmasıdır. İşlem sırasında bölgenin fazlalığına göre anestezi uygulanmaktadır. Ağrı oranı çok düşük olan bu ameliyat oldukça basittir. Çene altı, yanaklar, boyun, kol üst iç yanları, meme bölgeleri, göğüs çevresi, karın bölgesi, bel çevresi, kalça, uyluk dış (basen) ve iç yanı, diz iç yanı, bacak arkası (baldır), ayak bileği bölgelerine uygulanabilmektedir.

Lazer Yöntemi:

Bölgesel zayıflama yöntemleri için başvurulan işlemlerden biri olan lazer yöntemi ile yağ kütlesinin bulunduğu yere ufak kesikler uygulanır. Ardından, bu kesiklerden gönderilen lazer ışınları yağ kütlelerini dağıtılmaktadır. Dağılan kütleler doğal yollarla vücuttan atılabilmektedir.

Saten Vücut Germe Yöntemi:

Radyo Frekanslarının yağ kütlelerine gönderilmesi sonucu yağ kütlelerinin eritilmesi işlemidir. Cilt altındaki yağlar erime gösterirken cilt yüzeyi gerilme yaşar. İşlem ağrısızdır.

Bölgesel zayıflama, bazı insanlar için daha zorlu olur. Vücut genetiği, yaş, cinsiyet ve hormonal değişiklikler, belirli bölgelerdeki yağların azalmasını etkiler.

1
be_endim
Beğendim
1
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bölgesel Zayıflama Nedir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir