Loading...
tr usd
USD
0.13%
Amerikan Doları
32,40 TRY
tr euro
EURO
0.05%
Euro
34,81 TRY
tr chf
CHF
0.29%
İsviçre Frangı
35,65 TRY
tr cny
CNY
0.05%
Çin Yuanı
4,47 TRY
tr gbp
GBP
0.37%
İngiliz Sterlini
40,79 TRY
bist-100
BIST
0%
Bist 100
10.208,65 TRY
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
2.402,25 TRY
btc
BTC
0.89%
Bitcoin
59.594,40 USDT
eth
ETH
0.58%
Ethereum
3.003,75 USDT
bch
BCH
2.44%
Bitcoin Cash
439,49 USDT
xrp
XRP
0.83%
Ripple
0,52 USDT
ltc
LTC
0.49%
Litecoin
80,42 USDT
bnb
BNB
0.63%
Binance Coin
564,02 USDT
sol
SOL
1.81%
Solana
140,07 USDT
avax
AVAX
1.38%
Avalanche
34,04 USDT

Lingual Braket (Görünmeyen Diş Teli) Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dişlerinin düzeltilmesini isteyen insanlar için çok fazla seçenek vardır, ancak şimdiye kadar lingual braketi (görünmeyen diş telleri) düşünmemiş olabilirsiniz. Lingual braket nedir ve diğer braket türlerinden farkı nedir? Birleşik Devletler’de dişlerini düzeltmek ve güzel bir ağız görüntüsüne sahip olmak için diş teli ya da başka apareyler kullanan 4,5 milyon kişinin varlığı konunun ciddiyetini gösteriyor. Bu sadece çocuklar için önemli değil; sigorta şirketi Humana’ya göre bu milyonların en az dörtte biri yetişkin bireylerden oluşmakta.

Lingual Braket (Görünmeyen Diş Teli) Nedir?

Lingual braketler, dişlerin ön tarafının aksine arkalarına (dil ve damak tarafına) yerleştirilirler ve bu nedenle diş telleri görünmeden dişlerinin düzelmesini isteyen insanlar için mükemmel bir gülüş alternatifi sunarlar.

Lingual braketler için süreç, dişlerin ölçüsünün alınmasıyla başlar ve ardından bu ölçü diş laboratuvarına gönderilir ve kişiye özel braket oluşturmak için kullanılır. İşlemin tamamlanması yaklaşık altı hafta sürer ve ortodontistin dişlerinizin arka yüzeylerine diş tellerini yapıştırmak için özel bir işlem uygulamasıyla devam eder.

Geleneksel diş telleri gibi bu ürün de, dişlerin yavaşça doğru konuma gelmesine yardımcı olmak amacıyla dişlere hafif ancak sürekli baskı uygulayarak çalışır. Tedavi işlemi, hastanın dişlerinin sıkışıklık durumuna veya ısırma (kapanış) şekline bağlı olarak 18-36 ay arasında sürebilir.

Diş telleri kesinlikle yapacağınız bu yatırıma değerdir, ancak lingual braketlerin kendine has gereksinimleri vardır. Kişiye özel olduklarından, daha fazla maliyet oluştururlar ve daha fazla tedavi gerektirirler. Dikkate alınacak en büyük faktörlerden birisi malzemelerin maliyetidir; her dişin kendine özel braket yerleştirilme şekli ve ark teli vardır. Lingual braket fiyatları yaklaşık olarak 25.000 TL civarındadır. Hastanın ağız durumuna ve kullanılan apareylere göre fiyatlar üzerinde değişmeler olabilmektedir.

Her ortodonti uzmanı lingual braket hizmeti sunmaz, çünkü bunun için özel bir eğitim ve teknik uzmanlık gerekir. American Lingual Association of Orthodontists, diş teli prosedürünü kullanmaya kendini adamış ortodontistleri temsil eder.

Lingual Diş Tellerinin Bakımı

Herhangi bir ortodontik aygıtta olduğu gibi, diş eti iltihabının veya diş çürüğünün gizlice oluşmadığından emin olmak için iyi bir ağız hijyeni hayati öneme sahiptir. Bu hijyen şunları içerir:

  • En az iki dakika boyunca günde iki kez dişlerin fırçalanması.
  • Diş eti çizgisini ve dişleri fırçalamak için yumuşak, yuvarlak kıllı bir diş fırçasının kullanılması.
  • Dişlerin arasındaki plakları ve yiyecek artıklarını uzaklaştırmak için her gün diş ipinin (diş ipi geçirici de kullanılabilir) veya ara yüz fırçasının (dişlerin arasında boşluk varsa) kullanılması.
  • Braketlerin ve dişlerin etrafındaki yiyecek artıklarını temizlemeye yardımcı olmak için bir ağız yıkama cihazının kullanılması.
  • Dişlerin güçlenmesini sağlamak için florürlü bir ağız bakım suyuyla ağzın çalkalanması.

Ayrıca, lingual diş telleri dili tahriş edebilir ve dilin duyarlı hale gelmesine neden olabilir. Diş tellerini örtmek için alt dişlere karşı balmumunun kullanılması bu ağrının dindirilmesine yardımcı olabilir. Bazı insanlar lingual diş teli taktıklarında konuşmada ve telaffuz etmede güçlük çekerler. Diş teli takan kişiler yeterince pratik yaparak, dişlerinin arkasında bulunan diş tellerinin varlığına alışabilirler ve kısa sürede normal şekilde konuşabilirler.

En nihayetinde, her altı ayda bir profesyonel diş temizliği, diş teli kullanan bir hastanın sağlığı için hayati öneme sahiptir. Dişlerin günde iki kez fırçalanması ve diş ipi ile her gün temizlenmesi gibi günlük ağız bakım alışkanlıkları, plak birikimini ve diş çürümesini önleyecektir.

Mükemmel bir gülümsemeye sahip olmak, diş tellerinin verdiği geçici sıkıntıya ve masrafa değecektir. Bazı insanlar, yaratacakları farka rağmen diş tellerine yatırım yapmakta tereddüt etmektedir; lingual diş telleri aslında bu soruna bir yanıt oluşturur. İster görünsün ister görünmesin, hangi diş telinin size uygun olduğunu öğrenin. Sonuçta, sağlıklı, düzgün dişler ile güzel bir gülümseme kesinlikle bu çabaya değer!

2
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
1
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
1
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Lingual Braket (Görünmeyen Diş Teli) Nedir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir