Loading...
tr usd
USD
0.01%
Amerikan Doları
32,26 TRY
tr euro
EURO
-0.06%
Euro
34,69 TRY
tr chf
CHF
-0.01%
İsviçre Frangı
35,49 TRY
tr cny
CNY
-0.14%
Çin Yuanı
4,46 TRY
tr gbp
GBP
-0.13%
İngiliz Sterlini
40,32 TRY
bist-100
BIST
-0.69%
Bist 100
10.264,74 TRY
gau
GR. ALTIN
0.12%
Gram Altın
2.403,23 TRY
btc
BTC
-0.01%
Bitcoin
62.310,31 USDT
eth
ETH
-0.36%
Ethereum
2.995,14 USDT
bch
BCH
-3.58%
Bitcoin Cash
454,06 USDT
xrp
XRP
-0.66%
Ripple
0,52 USDT
ltc
LTC
-0.41%
Litecoin
80,50 USDT
bnb
BNB
1.6%
Binance Coin
585,69 USDT
sol
SOL
-1.74%
Solana
145,46 USDT
avax
AVAX
-2.51%
Avalanche
34,43 USDT

Kredi Çıkmayana Kredi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 yılı itibari ile ülkemizde toplam kredi kartı sayısı BKM verilerine göre 90.142.746, banka kartı sayısı 155.558.141, ön ödemeli kart sayısı ise 61.533.081 adettir. Yine 2022 yılı itibarıyla bireysel kredi borcu olanların sayısı 36 milyon 52 bin kişi, toplam kredi borç tutarı ise 1 trilyon 137 milyar lira ‘dır.

Gelir-gider dengesi göze alındığında yukarıda rakamlar ile belirttiğimiz borçluların 3/1′ i maalesef borcunu ödeyemeyip yasal ya da idari takibe düşmüş bulunuyor. Bir diğer 3/1 ‘lik grup ise borcunu zamanında ödemekte zorlanıyor. Bankalar ise tüm kredi ve kredi kartı kullanımında ortalama %70‘i oluşturan bu gruba yeni kredi vermekte ya da borçlarını taksitlendirme işlemlerinde zorluk çıkartıyor. Sebebi ise her hafta değişen BDDK mevzuatları.

Hal böyle olunca da ülkemizde 2010‘ lu yılların başından beri faaliyet gösteren genellikle mesken tuttukları yerler Şişli ya da Ataşehir olan son zamanlarda Antalya, Mersin, Ankara gibi farklı şehirlere de yayıldığı görülen kendilerini Türkiye‘ nin tek yasal finans danışmanlık şirketi ilan eden aslında kendileri bildiğiniz yasal tefeci olan firmalar türemiştir.

Bu firmalar Google reklamları ya da Facebook, İnstagram reklamları sayesinde maddi açıdan zor durumda olan insanlara çok rahat bir şekilde ulaşıyor ve onları tuzaklarına çekiyor.

Peki bunu nasıl yapıyorlar?

Bugün PC ya da cihazınızdaki tarayıcıya veya sosyal medyaya ‘kredi çıkmıyor’ , ‘nasıl kredi alabilirim’ , ‘kara listedekilere kredi’ , ‘kefilsiz kredi’ , ‘kredi alamıyorum para lazım’ , ‘kredi alamıyorum ne yamalıyım’ tarzı bir cümle yazarsanız ilk sıraya bu yasal tefeciler çıkar.

Acil paraya ihtiyacı olan insanlarda bu kişiler ile form doldurarak veya whatsapp yolu ile irtibat kurarak tuzaklarına düşer.

Biz bu firmalara;

Neden yasal tefeci diyoruz derseniz; çünkü danışmanlık firması adı altında ticaret odalarına kayıtlı ve devlete vergi veren yasal kuruluşlardır.

Neden tefeci diyoruz; çünkü kredi başvuruları kefiliniz yoksa sadece sizin bilgileriniz ile kefiliniz varsa siz ve kefilinizin bilgileri ile incelemeden geçerek onaylanır ya da onaylanmaz. Başvurunuzun olumlu olmasına başka hiçbir kimsenin etkisi yoktur. Bu da bu kişilerin sizin üzerinizden havadan para kazandığı anlamına gelir.

Genel Bilgiler Verdikten Sonra Başvuru Yapanlar İçin Gelelim İşleyişe

  • İlk önce sizden bankalar ile yaşadığınız sorunlar hakkında bilgi alınır. Örneğin yasal ya da idari takibiniz var mı? Mevcutta herhangi bir haciz durumunuz var mı? gibi gibi.
  • Ardından herhangi bir bankanın internet bankacılığı ya da findeks ‘in sitesinden 10-15 TL‘ ye e-devlet üzerinden ise bedavaya alabileceğiniz risk raporu için sizden ortalama 100-150 TL ücret talep ederler. Yani daha ilk baştan zarardasınız. (Ücretsiz risk raporunun nasıl alınacağını anlattığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz)
  • Sonrasında herhangi bir yasal, idari takip ya da hacziniz yoksa size geri dönüş sağlayarak kullanmak istediğiniz kredi miktarını sorup size kullandığınız miktar üzerinden %18-20 arasında komisyon alacaklarını iletirler. (Son zamanlarda okurlarımızdan bunun için bir sözleşme imzalattıklarına dair dönüşler alıyoruz. Yani kredi kullandığınızda kaçışınız yok. Ayrıca onlardan habersiz belirli bir ay içeresinde kredi kullanırsanız yine komisyonlarını talep ediyorlarmış. Dayanakları ise imzaladığınız sözleşmeymiş)
  • Bu işlemlerin devamında yasal tefeciler bankalarda anlaşmalı oldukları iş ahlakı ve değerlerine sahip olmayan personeller (hepsi değil tabi ki bu kişiler ortaya çıkınca bankalar iş akdini fesheder) vasıtası ile sizin bilgileriniz ile başvuru girişi yaparlar.
  • Bu ahlaksızların burada tek bir etkileri olabilir ki o da kredi girişi esnasında sizin için olumlu referans olmaları. Yani sisteme genel müdürlükte krediyi inceleyen birim görsün diye ‘müşterimizi uzun zamandır tanırım borcuna sadıktır. Acil finansman ihtiyacı için kredi kullanacaktır. Ödemelerde herhangi bir sorun yaşamaz. Ailesinden de kanıtlayamadığı aylık ……. geliri vardır.’ gibisinden bilgiler eklenir ki bu durum da her zaman işe yaramaz. Bu bilginin başvurunuzun olumlu sonuçlanmasına etkisi %5 bile değildir.
  • Ardından kredi çıkarsa banka personeli ile birlikte yasal tefeciler sizi mekanlarında bekliyor olacaktır. Evraklar imzalatılır, kredi kullandırılır ve paranızın ortalama %20 ‘ si tefeci ile banka personeli arasında kırışılır.

Bu kadar bilgiden sonra hala bu tuzaklara düşerek bu gibi firmalar üzerinden kredi kullanmayı düşünüyorsanız söyleyebileceğimiz fazla bir söz kalmıyor.

En azından kullandıktan sonra firma ve banka personelini savcılık ile bankaya şikayet edin ki mağdurlar, pişman olanlar artmasın.

Ayrıca UNUTMAYIN bir kredi başvurusu sadece başvuru sahibinin bilgileri ile değerlendirmeye alınır. Başvurunun olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasına kimsenin etkisi olamaz.

Faturalı hatta kredi dolandırıcılığı da aynı mantık olup dilerseniz buradan yazımıza ulaşabilirsiniz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kredi Çıkmayana Kredi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir