Loading...
tr usd
USD
-0.15%
Amerikan Doları
32,44 TRY
tr euro
EURO
-0.66%
Euro
34,74 TRY
tr chf
CHF
-0.41%
İsviçre Frangı
35,51 TRY
tr cny
CNY
-0.18%
Çin Yuanı
4,48 TRY
tr gbp
GBP
-0.56%
İngiliz Sterlini
40,80 TRY
bist-100
BIST
2.05%
Bist 100
9.915,62 TRY
gau
GR. ALTIN
0.23%
Gram Altın
2.441,87 TRY
btc
BTC
0.75%
Bitcoin
63.938,42 USDT
eth
ETH
1.75%
Ethereum
3.312,49 USDT
bch
BCH
1.18%
Bitcoin Cash
482,68 USDT
xrp
XRP
1.13%
Ripple
0,52 USDT
ltc
LTC
0.97%
Litecoin
84,70 USDT
bnb
BNB
0.64%
Binance Coin
599,99 USDT
sol
SOL
1.67%
Solana
143,67 USDT
avax
AVAX
1.37%
Avalanche
34,94 USDT

Yeni Kripto Para Vurgunu İddiası: Minex Partner

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yılların kripto para dolandırıcılığına söylentilere göre 24 Haziran 2022 itibariyle Minex Partner da eklenmiş oldu. Sisteme üye olup para yatıranlar ilgili tarihten itibaren hesaplarından para çekemediklerini ileterek çeşitli mecralarda ve resmi makamlar kanalı ile seslerini duyurmaya çalışıyor.

Minex Partner; 4 yıl önce İsviçre merkezli olarak kuruldu ve Türkiye dahil 4 ülke de faaliyet yürütüyordu. 

Faaliyet konusu ne derseniz; Minex Partner %97 kâr ile bulut madenciliği yaptığını iddia eden bir kripto firmasıdır.

Biz ülke olarak kendilerini YouTube da olur olmaz karşımıza çıkan reklamları ve her zaman söylediğimiz gibi ne idüğü belirsiz fenomenlerin sosyal medya sayfalarında yaptıkları paylaşımlar sayesinde tanıdık.

Yeri gelmişken tekrar belirtmek isteriz ki her sosyal medya fenomeni diye tabir edilen kişileri kastetmemekle beraber amaçları zaten belli olan saçma sapan videolar, paylaşımlar ile para kazanma peşinde koşan bu sebepten de kendilerine yapılan hiçbir reklam teklifini kaçırmayan kendilerini takip eden yüz binleri belki de milyonları yanlış işlere yönlendiren kişilerden ne idüğü belirsiz diye bahsediyoruz. Çünkü bu fenomenler reklam yapıp para alırken takipçilerine güven veriyor, olayın gerçek yüzü farklı çıkınca ‘bizde kandırıldık’ diye işin içinden çıkıyorlar. (İlgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz)

Ama tüm dolandırıcılıkların büyük çoğunluğunda olduğu gibi suç bu reklam veren dolandırıcı ya da reklam ve tanıtımda oynayan fenomenlerde değil dolandırıldığını iddia eden şahıslardadır.

Hiç kimse size %97 kâr ile bir getiri sağlayamaz. Hele ki kripto para madenciliği ya da kripto paranın kendisinden. Gerek madencilik kazımı her geçen gün zorlaştığı için gerekse kripto piyasasındaki oynaklık makası düşünüldüğünde bu vaatleri sunanların en başında dolandırıcı olduğu aşikar oluyor ya da olması lazım.

Minex Partner‘ ın yöntemi de aslında çok basit. Klasik Ponzi Yöntemi‘ dir.

Önce reklam ve tanıtım ile tuzağa birkaç mağdur çekilir, onlara inanmaları için vadeliden kâr payı yaptıkları küçük yatırımlara karşı dağıtılır. Ardından o mağdurlar kazanmaya başladıkça daha fazla para yatırır. Eş, dost, akraba firmanın sağlam olduğuna dair inandırılır. Para yatıran sayısı artar. Dolandırıcı her son katılanın verdiği paranın büyük çoğunluğunu ondan önce katılanlara dağıtılır ve bu düzen işleyemez hale gelene kadar devam eder.

Dolandırıcı ne zaman ki olayı sürdüremeyeceğini anlar, yüz binlerin belki de milyonların parasıyla sırra kadem basar.

Minex Partner özelinde konuya devam edersek; zaten firma yurtdışı menşeili. Hele ki ülke İsviçre ise dolandırıcının ne yakalanma ne de İsviçre‘ li makamların şahıs ya da şahısları ülkemize iade etme ihtimali var. Klasik Avrupa adaleti. Sonuçta dolandırılan İsviçreli değil.

Sadede gelecek olursak; mağdurlara büyük geçmiş olsun.

Fakat şunu da unutmamak gerekir ki 4 yıldır verdiğiniz paradan kâr aldığınızı zannederken sorun yoktu. Zaten firma muhtemelen mağdurların üye olurken okumadan onayladığı o küçük puntolarla yazılı sözleşmelerin arasına ‘batma, kaybetme vs. ihtimalimiz olursa mesuliyet kabul etmeyiz’ tarzı bir madde de iliştirmiştir.

Son 4-5 senedir sürekli bu tarz dolandırıcılık olayları ile güne başlarken dolandırıcıların hala aynı yöntem ile insanları dolandırması da düşünülmesi gereken bir konu gibi duruyor.

Burada tekrardan sizleri sıkmamak adına dolandırılmamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğinden uzun uzun bahsetmeyeceğiz.

İsterseniz ilgili yazılara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yeni Kripto Para Vurgunu İddiası: Minex Partner

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir