Loading...
tr usd
USD
0.05%
Amerikan Doları
32,27 TRY
tr euro
EURO
-0.14%
Euro
34,66 TRY
tr chf
CHF
-0.01%
İsviçre Frangı
35,49 TRY
tr cny
CNY
-0.09%
Çin Yuanı
4,47 TRY
tr gbp
GBP
-0.12%
İngiliz Sterlini
40,34 TRY
bist-100
BIST
0%
Bist 100
10.336,50 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.26%
Gram Altın
2.394,07 TRY
btc
BTC
0.74%
Bitcoin
62.777,65 USDT
eth
ETH
0.87%
Ethereum
3.031,92 USDT
bch
BCH
-0.57%
Bitcoin Cash
468,23 USDT
xrp
XRP
0.16%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.29%
Litecoin
81,07 USDT
bnb
BNB
1.21%
Binance Coin
583,45 USDT
sol
SOL
0.84%
Solana
149,28 USDT
avax
AVAX
0.15%
Avalanche
35,37 USDT

Bankalara Bilginiz Dışında Yapılan Başvurularda Ne Yapmalısınız?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adınıza bilginiz dışında kredi, kredi kartı veya hesap açılışı başvurusu yapıldığında yapmanız gereken ilk şey ilgili bankanın iletişim merkezini arayarak itirazda bulunmaktır.

Görüşme esnasında temsilciye durumu izah edip adınıza önlem alınmasını talep edebilir, dilerseniz bu talebi detaylandırabilirsiniz. (Adıma yapılacak hiçbir başvuruyu kabul etmiyorum. Sadece şube aracılığı ile yapılan başvuruları dikkate alın. gibi)

Bilginiz Dışında Adınıza Bankalara Başvuru Yapılması Mümkün Mü?

Günümüzde pek çok kişisel bilgimizi farklı sebeplerden ötürü bilerek ya da bilmeyerek internet siteleri veya kurumlar ile paylaşıyoruz. Yine zaman zaman TC Kimlik kartımızı, ehliyet, pasaport gibi kimlik belgelerimizi de kaybedebiliyoruz. İşte tüm bu sebeplerden ötürü adımıza bilgimiz dışında başvuru yapılması mümkündür.

Adımıza Yapılan Başvurularda Bizim Bir Sorumluluğumuz Var Mı?

Çok spesifik bir soru olup duruma göre değişebilmektedir.

Mesela internet/mobil bankacılığımız aracılığı ile yapılan bilgimiz dışındaki başvurularda sorumluluğumuz vardır. Çünkü ilgili uygulamaların şifrelerini korumak ve üçüncü şahıslar ile paylaşmamak bizim sorumluluğumuzdadır.

Yine örnek vermek gerekirse; adımıza kayıp kimlik ya da sahte kimlik ile yapılan ve kullandırılan ürünler (kredi, kredi kartı, hesap açılışı ve KMH) için herhangi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.

Bilgimiz Dışında Adımıza Kullandırılan Banka Ürünlerine Nasıl İtiraz Etmeliyiz?

Öncelikle ilgili banka ile ister şube ister iletişim merkezi aracılığı ile irtibat kurarak durumu izah edip itirazımızı iletmeliyiz. Ardından savcılık kanalı ile suç duyurusunda bulunmalı ve duyurunun bir örneğini yine ilgili bankaya iletmeliyiz. Kayıp/sahte kimlik, alakasız bilgiler ile yapılan başvurularda kesin olarak ilgimiz olmadığı anlaşılır ise borç yükümlülüğü ortalama 6 ay içerisinde üzerimizden kalkar.

Fakat bu sefer karşımıza başka bir sorun çıkmaktadır ki o da KKB (Kredi Kayıt Bürosu) tarafından verilen risk raporumuzdaki skorun bozulmasıdır. Bu durum ileri de bankalardan kredi, kredi kartı veya KMH (Ek hesap) kullanmak istediğimizde karşımıza çıkacak ve ihtiyacımızı karşılayamamamıza sebep olacaktır. Bunun içinde BDDK‘ ya (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu) bir dilekçe yazarak ilgili ürünün risk raporumuzdan çıkarılmasını talep etmeliyiz.

Adımıza Bankalara Yapılan Başvuruları Nasıl Öğrenebiliriz?

Bu durumu öğrenmenin en etkili yolu Findeks’ e üye olmaktır. KKB iştiraki olan kurum KKB’nin bankalara sağladığı risk raporu hizmetini bireysel olarak üyelerine vermekte olup yıllık belirli bir ücret ya da sizin istediğiniz aralıklarla (tek seferlik ödeme) adınıza düzenli risk raporu çıkarmakta, adınıza hangi bankalarda hangi ürünlerin olduğunu, ödeme düzenini ve adınıza herhangi bir başvuru olduğunda başvuru yapılan banka ve ürün detayını tarafınıza SMS ya da e-posta ile iletmektedir.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler;

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bankalara Bilginiz Dışında Yapılan Başvurularda Ne Yapmalısınız?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir